Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Koloni Gelişimi ve Beslenme

Size faydalı oldu mu?

  • Evet

  • Hayır


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
29 Tem 2020
3
4
30
LV
0
 
kdlogo.png



Bir kolonin hızlı büyümesi için en önemli faktörler az stres ve uygun ısıdır.

karincaörnek.jpg


Bu iki faktöre uyuluyorsa koloni zaten sağlıklı şekilde büyür. Ama bununla birlikte beslenme de çok önemli. Bir kolonin yiyeceği kadar vermek çok saçma çünkü bu canlılar yiyecek bolluğuna göre de üreyen canlılar. (Nasıl yiyecek bulamadıklarında işçi ölümleri ve yumurta azalması/yenmesi gibi durumlar meydana geliyorsa yiyecek bolluğunda da kraliçe daha fazla yumurtlar.)
Yemek konusunda da karınca bu işte un kurdu ver gitsin demek yanlış nasıl ki diğer canlılarınızı(varsa) karma besliyorsanız karıncalarınızı da o şekilde besleyin. Un kurdunu baz alırsak protein değeri düşük yağ oranı yüksek bir yem çeşididir buna destek olarak farklı yemler de alın(Canlı yemleri de düzgün beslemek çok önemli.) farklı yem çeşidi derken hamam böceği türleri gibi (tartara,dubia, lobster vb.) ve kolonilerinizin her gün yemlerini tazeleyin.

Stres faktörünü ortadan kaldırmanın en iyi yolu "outworld" dür. Tüpte besleme zorlaşınca outworlde takın diye bir algı da var oda yanlış, şahsen ben büyük türlerde 5-6, küçük türlerde 10-15 işçiden sonra outworlde bağlarım ve beslemeyi sürekli oradan yaparım tüpü de uzun süre açmam (minimum 2-3 hafta). Ayrıca outworlde bağlanan kolonilerin tüpleri çoğunlukla daha temiz olur ve mite riskini de en aza indirmiş olursunuz, tüpünüz daha uzun ömürlü olur ve sürekli koloniyi transfer etmek zorunda kalmazsınız.

Isı ihtiyacını da klasik olarak kışın ısıtıcı ped veya eviniz sıcaksa halledebilirsiniz.

ısıtıcıped.jpg


İyi hobiler ☺️
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt