Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçe mi?

hulagu

Asker
2 Haz 2020
325
139
185
LV
0
 
Lasiusların parazitik türlerindeki mantık şu şekilde işliyor. Kraliçe uçuşu gerçekleştirip herhangi bir lasius işçisini yolda görüp öldürüyor, kendi fenomonunu öldürdüğü işçinin fenomonu ile maskeliyor ve yuvaya giriyor. Kendi yuvalarından biriymiş gibi gören diğer işçiler koloniyi korumak için herhangi bir şey yapmıyor. Daha sonra parazitik olan kraliçe koloni kraliçesine saldırıyor, öldürüyor ve koloninin kraliçesi oluyor. Bana kalırsa da parazitik bir lasius. Farklı tür lasiusların yumurtalarını kabul edecektir. İmkanınız varsa deneyin yoksa salmanızı tavsiye ederim.
benim lasiustan yumurta koyayım ozaman buna işçi almıyorsa
 

hulagu

Asker
2 Haz 2020
325
139
185
LV
0
 
Evet denemenizde fayda var.
Yok yumurta ve bir iki güne çıkacak larva eklememe ramen kraliçeyi kaybettik.Bir daha kine larva yumurta ve ölü işçi vereceğim ve ekleme yapacağım kolonin yuvasından bir parça koyacağım bu sefer talihsizlik oldu türü geç fark ettik yada parazit ürlere hiç bulaşmamak lazım.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt