Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçeyi ilk işçisi çıkmadan beslemek/şekerli su vermek?

rlanta

Media
22 Şub 2022
88
71
50
Ödüller
1
LV
1
 
Selamlar, bu konu hakkında forumda ufak bir tartışma başlatmak istiyorum. Biraz araştırdım, bir kaç videoda bu yöntemin sağlıksız kraliçelere yapıldığını gördüm, bir arkadaş sağlıklı kraliçelere de denediğinde daha fazla verim aldığını söylemiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

Benzer konular

MessorEmin

Yumurta
27 Ocak 2022
9
3
15
LV
0
 
Kraliçede anormal durumlar gözlemleniyorsa veya halsizlik vs. rahatsızlıklar gözlemleniyorsa şekerli su desteği verilmesin de veya un kurdundan ufak bir parça vermekte sıkıntı görmüyorum stres etmemek şartıyla. Lâkin karınca sağlıklıysa anormal bir durum gözlemlenmiyorsa ilk işci yumurtadan çıkana kadar besleme yapılmasına gerek yoktur .

Not: Bazı türler işci çıkmadan beslenme ihtiyacı duyar bundan dolayı besleme yapılmak zorundadır.
 

Aiehr

Pupa
17 May 2021
87
18
30
LV
0
 
Ben bulduğum kraliçelere şekerli su veriyorum.Şuana kadar çoğu içtiler ve bir eksisini görmedim.
 

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
569
499
375
Ödüller
9
LV
3
 
Fully claustral cinsler kanat dökümünün ardından işlevsiz kalan kanat kaslarıyla beslenirler. Yani besine ihtiyaç duymazlar. Dolayısıyla ben gerekli görmüyorum. Stresli cinslerde zaten işçi yokken besin vermek, brood bölgesine yabancı madde gireceği anlamına geldiği için sıkıntılı. Kaş yapayım derken göz çıkarabilir. Stressiz cinslerde verilebilir, ben lasiuslara falan veriyordum. Verimli oldu diyemem. Zaten genelde doğru bir bakım uyguladığım için besin vermesem de ciddi bir yumurta üretimi oluyordu. Semi claustral bir cins olmadığı sürece gerekli gördüğüm bir şey değil.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt