Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Pterinopelma Sazimai

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
images (3).jpeg

Bilimsel Adı : Pterinopelma Sazimai

Hobi Adı : Brazillian Blue

Habitat : Yarı Tropikal

Bulunduğu Bölge : Brezilya

Tip : Yer türü / Fırsatçı Kazıcı / Ağ Örücü

Büyüme Hızı : Orta, Hızlı
Kesin bilinmemekle birlikte dişiler 10-11 erkekler 3-4 yıl yaşayabildiği söyleniyor

Karakteri : Ürkek, Gergin

Sıcaklık : 24-28°C (yaz) 22-24°C (kış)

Nem : %65- %80

Yeni dünya : Bombalama tüyleri vardır

Yaşam alanı : Yatay boşlukta örümcek boyutunun en az 4 katı teraryum, bir saklanma ve bir su kabı ile 10 cm alt tabaka ile karasal kurulum ve ağ örmesi için kayalar, dal veya çalı dekorları gereklidir..

Açıklama : Güney Amerika'dan bir başka güzel ve çarpıcı mavi tarantula. aynı zamanda dünya çapındaki hobiciler arasında son zamanlarda oldukça popülerlik kazanarak en iyi 10 tarantula arasında yer alıyor.. ilk evrelerinde karınlarında kırmızımsı ve koyu gri renklerde tüyler görünür ancak yetişkinliğe ulaştıklarında ve biraz ışık eklendiğinde mavi rengini oldukça güzel sergilerler..
Bulundukları bölgenin oldukça sert olduğu, kış gecelerinde çok soğuk ve yaz günlerinde çok sıcak olduğu dönemlerde fırsatçı kazıcı ve ağ örücü yuvalama davranışıyla kendi kendini güvende ve hayatta tutmayı başarır..
Yalnızca ürktüklerinde veya rahatsız edildiklerinde sinirli veya ürkek davranışlar gösterir ve rahatsızlık devam ederse size bombalama yaparak yanıt verirler..

Juvenile (genç)
PTESAZMF_03.jpg
 
Benzer konular Forum Tarih
yunusemretatlı Tarantulalar 2 480
90's Driver Pterinopelma 1 420
S Tarantulalar 19 958

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt