Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tarantula ve Beslemesi Hakkında

Bogachanturk

Majör
22 Kas 2021
178
96
75
LV
0
 
Arkadaşlar aklıma takılan bir soru var. Ev arkadaşınızı beslerken hangi ebatta yem vermek daha mantıklı? Çok ufak verip sık beslemek mi? Daha büyük verip aralıklarla beslemek mi? Çok küçük verildiğinde torfun içine kaçma şansı daha fazla buna dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Bende ki CC'ye (Chromatopelma Cyaneopubescens) dubia ve madagascar vermeye başladım. Sadece ne kadar büyük versem daha mantıklı geliyor bir türlü netleştiremiyorum.

Bu konu nereden aklıma geldi derseniz düzenli takip ettiğim izlediğim kanallardan bir tanesi olan "Dave's Little Beasties" kesinlikle tavsiye ederim bilmeyenler için.
Bu haftada ki videolardan bir tanesinin konusu ise beslenme ile ilgili. Kesinlikle izleyin. Hem farklı bir çok türü bir arada görürsünüz hem de fikir sahibi olursunuz diye düşünüyorum. Belki de biraz olsa yararlı olabilir.




Diğer bir sorum ise aynı türden bir tarantula farklı renklerde olabilir mi? Yani soruyu biraz daha açayım resim photoshop mu, yoksa ışık oyunu mu var? Yoksa gerçek renkler midir? "Brachypelma Emilia" olduğu yazıyor ama bakıyorum onun rengi tamamen farklı gibi.
 

Ekli dosyalar

  • TürüNedir2.jpg
    TürüNedir2.jpg
    118.1 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:

Benzer konular

Dnzokr

Yumurta
5 Nis 2022
32
15
15
LV
0
 
Tarantulalar da yem boyutu hesaplanırken canlının abdomeni esas alınıyor. Hobide uzun yıllar geçirmiş üretim düşünmeyen insanların geneli Abdomenini geçmeyecek şekilde 7-10 gün aralığında beslemeyi öneriyor. Detaylandırmam gerekirse canlının abdomeni boyunda veya 1-2 cm küçük boyda düzenli olarak yem attığınızda abdomen sağlıklı bir şekilde şişirilir ve kabuk atımı desteklenir. Fakat aynı aralıkla oranı tutturamayıp küçüklerden fazla veya az attığınızda ki bu göz kararıyla yaptığınız için çok normal. Anormal derecede şişme meydana gelebilir. Küçülme riski çok azdır. Pilava 1 litre suyu, su bardağıyla değilde çay bardağıyla dökmek gibi bir şey bu. O yüzden siz tek seferde halledin işi :D Attığınız fotoğrafta ise emilia nın renkleriyle biraz oynanmış, gerçek değil.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt