Gokhan1010
Pupa
- 18 Eki 2020
- 14
- 3
- 30
LV
0
| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
| M | Türü ve cinsi nedir ? | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 815 | |
|
|
türü ve cinsi nedir ? | Tür / Cins Sorgulama | 5 | 2K | |
| M | Türü ve cinsi ne | Tür / Cins Sorgulama | 4 | 1K | |
|
|
Türü ve cinsi nedir | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 959 | |
|
|
Türü ve cinsi nedir | Tür / Cins Sorgulama | 1 | 708 |
Boyu ne kadarMerhaba arkadaşlar sizce türü nedir componotus olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse alt türü nedir hiç istemediğim kadar buldum messor aradım bütün gün ama hep bu tür çıktı karşıma en az 50 tane çıkmıştır teşekkürler şimdiden
1.5 u geciyorsa büyük ihtimalle componotosturÇok büyük bir boyutu var messor kraliçesi kadar büyük belki daha fazla
Aynen geçiyor hangi alt türü olabilir sizce1.5 u geciyorsa büyük ihtimalle componotostur
Bi kaç fotoğraf daha atabilirmisin farklı açılardanAynen geçiyor hangi alt türü olabilir sizce
Emin değilim ama 1.ihtimal pennsyluanicus 2.ihtimal barbaricus resimlerle karsılaştır ama başka türde olabilir forumdakilerde bakar emin olursun
Messor dan büyükmüş 1buçuk cm i geçiyor boyu messor 9.5 ile10.5 arasıMessora benziyor
Vallahi messor s. Benziyor gerçekten abdomendeki kahverengi çizgiler ve bacakları kırmızı ve ağız kıskacı kırmızı bunlar tam birebir uyuyorMessor dan büyükmüş 1buçuk cm i geçiyor boyu messor 9.5 ile10.5 arası
Eğer fazla aldıysanız ve size yük olmayacaksa kargoyu ben ödeyerek 1 veya 2 tane rica ediyorum sizden. Ama sizi sıkıntıya sokmak istemem. Vaktiniz yoksa da önemli değil.Merhaba arkadaşlar sizce türü nedir componotus olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse alt türü nedir hiç istemediğim kadar buldum messor aradım bütün gün ama hep bu tür çıktı karşıma en az 50 tane çıkmıştır teşekkürler şimdiden
Valla hocam elimde test tüpü yok çok toplayamadim bide dağ başında kalıyorum çok zor ya malesef o dediğine vakit bulmam zor çalışıyorum hafta içi iznim falanda yokEğer fazla aldıysanız ve size yük olmayacaksa kargoyu ben ödeyerek 1 veya 2 tane rica ediyorum sizden. Ama sizi sıkıntıya sokmak istemem. Vaktiniz yoksa da önemli değil.
Sıkıntı yok sağol yine de.Valla hocam elimde test tüpü yok çok toplayamadim bide dağ başında kalıyorum çok zor ya malesef o dediğine vakit bulmam zor çalışıyorum hafta içi iznim falanda yok
Messor bouvieri veya messor cf capitatus benzettim. bu iki türde 15mm veya daha büyük.Valla hocam elimde test tüpü yok çok toplayamadim bide dağ başında kalıyorum çok zor ya malesef o dediğine vakit bulmam zor çalışıyorum hafta içi iznim falanda yok
Capitatusa benziyor gibi hocam işçiler çıkınca belli olur elbet surdan yola çıkabiliriz bulunduğum bölgede gördüğüm kadarıyla hep minik tarzda kırmızı gövdeli türden messor türü var bouvieride olabilirMessor bouvieri veya messor cf capitatus benzettim. bu iki türde 15mm veya daha büyük.
Benim elimde yaklaşık 10 messor var hiçbirinde yumurta yok kış uykusuna yatırıyorum bu dönem bahar gelip yumurtladıkları zaman bedavaya verebilirimEğer fazla aldıysanız ve size yük olmayacaksa kargoyu ben ödeyerek 1 veya 2 tane rica ediyorum sizden. Ama sizi sıkıntıya sokmak istemem. Vaktiniz yoksa da önemli değil.
|