Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Un Kurtları Hakkında Sorular

Cherno

Yumurta
25 Eyl 2022
47
7
15
LV
0
 
Merhabalar, yakın zamanda tarantula hobisine başladım ve tabii ki un kurdu da besliyorum. Un Kurtları ile ilgili araştırma bol miktarda yaptım fakat bazı durumlardan bahsedilmediği için yardıma ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1- Pupalarin bazıları küçük bazıları büyük bu nasıl mümkün olabilir ?
2- Böcekler ve larvalar aynı kapta duruyor, pupa ya dönüşenleri ayırıyorum yenmesinler diye, böcekleri ayirsam, larvalar pupalari yermi ?
3- Yumurta ve Pupa larin yenme sebebi böcek ve larvaların neme ihtiyacı olmasından mıdır, eğer nem ihtiyaçları giderilirse yinede yamyamlık yaparlar mı ?
4- Pupalarin böceğe zayiatsız dönüşmesi için yapabileceğim birşey var mı ?
 

Benzer konular

TiTaha

Pupa
26 Eyl 2022
63
10
30
LV
0
 
1-) Büyük olanlar genelde yeni pupa evresine geçenler oluyor, zaman geçtikçe pupanın boyu kısalır ve rengi koyulaşır.
2-3-4-) Larvaları, Pupaları ve böcekleri ayrı kaplarda tutman lazım. Pupalar sadece solunum ihtiyacı duyduğu için hava alan boş bir kaba koyabilirsin. Böcekleri ise yataklığı larvalara göre biraz daha ince tutarak başka bir kapta muhafaza edebilirsin.
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 


Zamanım çok uğraşırım dersen birde bunlara göz atabilirsin :)
 

Cherno

Yumurta
25 Eyl 2022
47
7
15
LV
0
 


Zamanım çok uğraşırım dersen birde bunlara göz atabilirsin :)
İkisini de inceledim, böcekler için yaptığınız yaşam alanı benim de düşündüğüm birşey idi ama nasıl yaparım tam kafamda kuramamıştım, yataklık meselesini çözmüş oldum, onlar elekten geçemezler, sadece yumurtalar geçer buda benim tam aradığım şey 😊
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt