Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Bendar Halman kullanıcısının son içeriği

  1. Bendar Halman

    Acaba döllenmemiş mi?

    Kış uykusuna tam olarak nasıl yattıklarını, nasıl bir süreç izlediklerini, ne kadar zaman geçmesi gerektiğini bilmiyorum ama 2 3 hafta oldu hala daha uyanık hareket ediyor. Ama dediğim gibi hobide yeniyim tam olarak nasıl yattıklarını bilmiyorum, bilgilendirirseniz çok yardımınız dokunur.
  2. Bendar Halman

    Acaba döllenmemiş mi?

    Peki, teşekkür ederim.
  3. Bendar Halman

    Acaba döllenmemiş mi?

    Peki ya şimdiye kadar uyumuş olması gerekmez miydi? Havalar sogudu burda, kullanmadığımız bir odada şuan gerekirse balkonda bir dolabın içine de alabilirim.
  4. Bendar Halman

    Acaba döllenmemiş mi?

    Bu yılın son uçuşlarında ( 2 3 hafta önce sanırım) messor kraliçesi buldum. Kış uykusuna yatmasını bekliyordum, bulunduğu ortam sıcak değil 15°-20° civarında. Ne kış uykusuna yattı ne yumurtladı, eskiye göre daha hareketsiz. Çok strese soktuğumu sanmıyorum kontrol etmek için loş bi ortamda 2...
  5. Bendar Halman

    Kış uykusu

    Tamam dikkate alacam, kapalı bi yer ayarlarım. Çünkü Tuğkan abiden 2 ay falan duymuştum bi an panik oldum bizim burası bazen mayısa kadar da kış :D Teşekkür ederim ikinize de.
  6. Bendar Halman

    Kış uykusu

    Peki ya kaç ay kalması lazım kış uykusunda. 5 6 ay falan mı? Bir de açık balkon uygun mudur kış uykusu için
  7. Bendar Halman

    Kış uykusu

    Ben dün 2 messor kraliçesi buldum. Yerlerini hazırladıktan sonra karanlık bir yere aldım. Bu akşam loş ışıkta tüpü tam açmadan biraz inceledim. Kraliçe çok yavaş hareket ediyordu. Diğerinde ise nerdeyse hareket yoktu. Sormak istedigim şey, önümüz kış ve kuru soğuk oluyor bizim burda. Acaba...
  8. Bendar Halman

    Kraliçe mi

    Evet şuan netten baktım. Messor barbarus kraliçesinin kanatları da öyle. Messor olduğuna sevindim, ilgimi çeken bir cinsti zaten. Size de teşekkür ederim
  9. Bendar Halman

    Kraliçe mi

    Hobide yeniyim. Daha önceden componotus kraliçesi bulmuştum da abdomeni hasar almıştı. İlk kraliçem olduğu için kendi çapımda az bi bilgiye sahibim. Bunlar benim için çok değerli bilgiler. Teşekkür ederim
  10. Bendar Halman

    Kraliçe mi

    Ohaa. Hiç beklemiyordum. Ben antenlerden erkek sandım. Çok teşekkür ederim ilk kraliçem. Şimdi eczaneden şırınga aldım yer yapacam.
  11. Bendar Halman

    Urfada kraliçe bulan varmı?

    Bugün siverekte yağıyor ama kraliçe mi bilmiyorum. Arıyorum hala
  12. Bendar Halman

    Örümcek beslemek

    te Teşekkür ederim. Biraz önce bahçeye bıraktım
  13. Bendar Halman

    Kraliçe mi

    Urfadayım 2 tane buldum. Kraliçe mi bilmiyorum
  14. Bendar Halman

    Örümcek beslemek

    Aranızda örümcek besleyen var mı? Bugün dershanede bi örümcek buldum. Öldüreceklerdi aldım küçük bi kutuya koydum. Beslemek istiyorum ama türü cinsiyeti nedir bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? Nasıl beslenir türünü nasıl ögrenirim?
  15. Bendar Halman

    Sanırım işçi ama:-/

    Evin içinde bi karınca buldum. Sanırım işçi ama umut fakirin ekmegi. Kraliçe mi acaba?

Üst Alt