Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Emboes kullanıcısının son içeriği

  1. E

    Apartmanda bulduğum sürüngenin türü?

    Kendisini bulduğum yere bıraktım. Herkese teşekkürler.
  2. E

    Apartmanda bulduğum sürüngenin türü?

    Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim ama resimleri olan bu ufak arkadaşı apartmanda 10. katta korkarak kaçarken buldum. Kendisi çok ufak pembemsi bir rengi var. Türü nedir ne yapmalıyım doğaya salayım mı sormak istedim. Elimde un kurdu olduğundan biraz besleyip salarım diyorum ama...
  3. E

    Canlı yem arıyorum istanbul avcılar

    Böcek çok önerilmiyor çünkü kabuğu çok sert ve çok tercih edilmiyor. Fakat un kurdu böceklerine bakarsanız çiftleştiklerinde mikro un kurdu elde edebilirsiniz.
  4. E

    Messor Majör

    Bugün kendisi uyandı kraliçeden daha büyük kafalı bir majör oldu.
  5. E

    Messor Majör

    Ben şunu gördüm. Eğer şekerli su ve protein varsa tohuma aşırı öncelik vermiyorlar. Ama acıktıklarında hemen tohum parçalamaya başlıyorlar. İçeride aşırı tohum olmasına rağmen un kurdu atınca önceliği un kurduna veriyorlar.
  6. E

    Messor Majör

    Majör için yazanlar oluyordu bilgi olarak vereyim. Büyük larva majör larvasıymış. Şuan pupaya dönüştü ve gerçekten kraliçe kadar büyük bir majör. Özellikle kafası inanılmaz büyük gözüküyor pupayken bile. Yaklaşık 30-35 işçi var şuan.
  7. E

    Messor Majör

    Merhaba messorlarım yaklaşık 25-30 işçiye ulaştı. Şuan acayip büyük bir larva var. Resmini koyuyorum. Tüpün en sağındaki larva. Acaba bu majör larvası mıdır? Birde media ve normal işçinin ayrımını nasıl yapabilirim? Bazı büyük işçiler var ama normal işçi mi media mı karar vermek için bir yöntem...
  8. E

    Camponotus Sanctus

    Neden olmaz? Sulukla aynı şey tüpe doldurup pamukla kapatmak. Tüp outworldde ışıkta durursa içine taşınmazlar. Tabii pamuğun çok kalın olmaması gevşek olması lazım.
  9. E

    Camponotus Sanctus

    Outworlde damlatarak verebilirsiniz ama suluk gibi istedikleri zaman içemediklerinden sıklıkla vermek gerekebilir. Veya bir deney tüpünü şekerli su veya su ile doldurup pamukla kapatıp outworlde koyabilirsiniz.
  10. E

    Sizce Nedir?

    İşcilerini çok merak etmiştim. Üzücü olmuş.
  11. E

    Larva büyütemeyen tetramorium

    Mikro un kurdu ile ikisine de besleme yaptım. İkisi de baya aç gibi saldırdı ve larvaları beslediler. Önceden gördüğüm tüpten amansızca kaçma hareketleri de azaldı, larvalarla daha çok ilgileniyorlar ve sakinler. Gözlemlemeye devam edeceğim bakalım gelişme olacak mı?
  12. E

    Karıncalar hangi tohumları yer?

    etleri haşlamak mantıklı olabilir çünkü etlerin içinde bakteriler olabiliyor ve pişirilmeden verilirse koloniye zarar verebilir. İmkan varsa haşlamak iyi olur.
  13. E

    Larva büyütemeyen tetramorium

    İkisi de kanatlarını dökmüştü o yüzden çiftleşmiştir sanmıştım ama kanatlarını dökse de çiftleşmemiş olabilir deniyordu. Acaba besleme yapmam gerekir mi?
  14. E

    Larva büyütemeyen tetramorium

    Merhaba 7 Haziran'da 2 tane tetramorium kraliçesi bulmuştum. Bulduğumdan yaklaşık 3-4 gün sonrasında ikisi de yumurtladılar. Yumurtalar normal gelişiyordu fakat larva olduktan sonra çok uzun bir süre geçti. Neredeyse 2 haftadır larva şeklindeler ve hiçbir gelişim göremiyorum. Larvalar aşırı...
  15. E

    Yurt Dışına Karınca Götürmek?

    Canlı taşımak yasak diye biliyorum. El bagajı olarak almak zaten çok zor ikinci aramadan dolayı. Kargo bölümüne büyük ihtimalle geçirilir ama gittiğinizde gümrük kısmına alırsalar ve bagajı açtırırsalar sıkıntı olabilir. Ama gümrükte açıp bakmazsalar kargo kısmında götürülebilir. Kaç derece...

Üst Alt