Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yurt sorunu

ephwe

Pupa
16 Tem 2024
58
7
30
LV
0

Yurtta maalesef karıncam soğukta kalıyor sizce nasıl ısıtabilirim?

Benzer konular

Begonza

Kraliçe
Moderatör
Deneyimli Hobici
20 Kas 2022
400
338
275
Ödüller
7
LV
3

Havalar ısınana kadar üstlerini havlu gibi örtülerle kapat, strafor kutu bulabilirsen içine koy tüpeleri.

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

yurtta izin vermezler ki
Sağlam yalıtımlı bi ortam yapıp sıcak suyla ısınmalarını sağlayabilirsin, adam akıllı bişi çıkarsa ortaya 20 derecenin üstünde rahat 3 4 gün götürür seni, tabi su soğumaya başlayınca değiştirmen lazım.
Karıncaların tüpte olduğunu varsayıyorum, çok büyük değil, karıncaların olduğu kısmı içine alsa yeter, su olan taraf ısı görmese daha iyi olur (nem dengesi için), straforun içini bu pat pat patlattığımız naylonlardan kaplayabilirsin, çok iyi yalıtım malzemesidir, dışını da aynı şekilde, garanti olması içinde bir tur daha yalıtımla çevirebilirsin.
Tüpü tamamen sarmicak, sıcak su dolu kaplar için yeterince alan olucak, bildiğin kutu gibi bişi olur işte.
Aslında en temizi ısıtıcı ped, gizli saklı sokmaya çalış bi şekilde, yok olmadı dersen anlattığım şeyi detayıyla anlatır, çizer yardımcı olurum, zaten bu tip işlerle uğraşıyorum.

ephwe

Pupa
16 Tem 2024
58
7
30
LV
0

Hocam şöyle söyleyeyim yaşadığım yer 1 aya falan iyi bir sıcaklığa ulaşıyor ve açıkçası bahsettiğiniz o kutu gibi şey ile de 1 ay için uğraşmak yani bilemiyorum açıkçası pek o taraflı değilim
Sizce strafordan kutu gibi bir şey yapsam içini oysam falan sonra dediğiniz patlattığımız naylonlarla içini sarsam üstüne de bir tur atkı gibi bir şeyle sarsam tüpümü sizce beni idare eder mi dediğim gibi yurtta olduğumdan dolayı böyle buz gibi değil ama cam falan açıldığında veya unutulduğunda soğuk oluyor yani

SavelyeE

Media
10 Eki 2024
100
32
55
LV
0

Hocam şöyle söyleyeyim yaşadığım yer 1 aya falan iyi bir sıcaklığa ulaşıyor ve açıkçası bahsettiğiniz o kutu gibi şey ile de 1 ay için uğraşmak yani bilemiyorum açıkçası pek o taraflı değilim
Sizce strafordan kutu gibi bir şey yapsam içini oysam falan sonra dediğiniz patlattığımız naylonlarla içini sarsam üstüne de bir tur atkı gibi bir şeyle sarsam tüpümü sizce beni idare eder mi dediğim gibi yurtta olduğumdan dolayı böyle buz gibi değil ama cam falan açıldığında veya unutulduğunda soğuk oluyor yani
Karınca kendi ısısını düzgün koruyamadığı için ısınma vs olmaz, ek bi ısı kaynağı olmadığı sürece hiçbir şey fayda etmez ha ama şöyle, ısı değişiminin ani yaşanmaması için etrafına kumaş vs sarabilirsin, strafora gerek yok, kış uykusu yaptınız mı bilmem ama bu süreçte de dinlenmiş olurlar 1 aydan bişi olucağını sanmıyorum

ephwe

Pupa
16 Tem 2024
58
7
30
LV
0

Karınca kendi ısısını düzgün koruyamadığı için ısınma vs olmaz, ek bi ısı kaynağı olmadığı sürece hiçbir şey fayda etmez ha ama şöyle, ısı değişiminin ani yaşanmaması için etrafına kumaş vs sarabilirsin, strafora gerek yok, kış uykusu yaptınız mı bilmem ama bu süreçte de dinlenmiş olurlar 1 aydan bişi olucağını sanmıyorum
Anladim hocam teşekkür ederim

Users who are viewing this thread

Üst Alt