Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Makale Bir yılana nasıl bakılır? yuvası nasıl hazırlanmalıdır? nasıl üretebiliriz?

SomeBody

Media
Kıdemli Editör
26 Nis 2023
77
64
50
Ödüller
1
LV
1
 
Yılan Bakımı/Beslenmesi

• Yılan aldınız fakat hiç tecrübeniz yok mu? ozaman gelin yılan hakkında birkaç temel bilgiyi sizlere anlatayım öncelikle yılanlar kemirgenler ile beslenmektedirler. Fakat önerilmesede yavru yılanlara dubia,tartara,lobster,un kurdu,moria kurdu gibi canlılarda KESİNLİKLE GEÇİCİ OLARAK verilebilir. onun haricinde dondurulmuş fare veya canlı fare ve herhangi kemirgenleri verebilirsiniz.

• Yılanlarda her canlı gibi güzel bir canlıdır. İlk defa bir yılan aldınız fakat, nasıl bir yuva yapmanız gerektiğini bilmiyor musunuz? ozaman haydi sizler ile yılanınıza bir teraryum hazırlayalım.

Hangi malzemeler kullanılabilir?

Öncelikli olarak yılanınızın kabı eğer tırmanmayı seven bir canlı ise dik ve geniş olmalıdır eğer sakin,çok hareketli olmayan bir yılanınız var ise diktörgen ve geniş bir kap yeterli olacaktır. Kabı ayarladığınıza göre taban malzemesine geçelim, taban malzemesi olarak hindistan cevizi torfu,taş,talaş gibi taban malzemesi kullanılabilir yılanınız bir çöl canlısı ise kum kullanmanızı öneririm. Pekii taban malzemesini hazırladığınıza göre şimdide süs/gerekli olan eşyalara geçelim. Başta belirttiğim gibi bir tırmanmayı seven bir canlınız var ise dik ve geniş bir kaba teraryum yapmalısnız, süs olarak ortaya,yanlara büyük ve sert bir ağaç kabuğu kullanabilirsiniz ( yapay olmasını daha çok öneririm ) Fakat eğer canlınız çokta tırmanmaya meyilli değil ise diktörgen bir kaba taşlar ile dağ şekli verebilirsiniz

Aşağıya birkaç teraryum örnekleri koyacağım

download.jpg

Yılan Nasıl Üretilir?

Yılan Nasıl Çiftleştirilir? Temel Bilgiler.


• Yılanlarda çoğu canlı gibi yumurtlayarak çoğalmaktadırlar. Yılanlar genellikle 3 ila 50 arasında yumurta bırakmaktadırlar. Fakat bu yumurta sayısı yılanların türüne göre değişmektedir. Mesela bazı yılan türlerinde canlının yumurtadan çıkması annenin karnında gerçekleşir.
• Yılanların üreme zamanları türden türe değişebilir mesela çoğu yılan Haziran ayında çifleşmektedir.

Hangi kiloda üremek yılanlar için uygundur?

Dişilerin üremesi için önerilen ağırlık: minimum 1200 gram tercihen 1500 gramdır.
Erkeklerin üremesi için önerilen ağırlık: minimum 500 gram tercihen 800 gramdır

Prosedür

Üreme ne zaman başlar?

Kış uykusu başladıktan 3 hafta sonra ( Bp birbirini takip eden 3 hafta boyunca yiyeceği reddettiğinde )

Üreme ne zaman sona erer?
erkek ilgisini kaybettiğinde veya dişi yumurtladığında sona erer.

Yumurtlama öncesi dökülme
yumurtlamadan 15-20 gün sonra gerçekleşmektedir.

Yumurtlama
yumurtlama öncesi dökülmeden yaklaşık 30 gün sonra gerçekleşir.

Kuluçka Ağırlığı
89-90° idealdir

Kuluçka
yaklaşık 50-60 günlük kuluçkadan sonra gerçekleşiyordur.

Koşullandırma

• Top pitonlarının yetiştirilmesi genellikle kolaydır. Top pitonların çoğu sağlıklı canlılar oldukları sürece esaret altında kolaylıkla üreyebilirler. Optimum koşullarda tutulan ve uygun şekilde beslenen çok sayıda yumurta üretecektir. Hatta top pitonlarının cinsel olgunluğa ulaştıktan sonra ölene kadar üreyebilecekleri düşünülüyordur. Bu canlıları yetiştirmeye çalışmadan önce hayvanla ilgili uygun bakım ve bilgi birikimine sahip olunmalıdır çünkü bu deneyim sağlıklı bebekler üretmenin yanı sıra üreme çabalarınızda da size yardımcı olacaktır.

Çiftleşme
download.jpg

• Topu pitonları sonbaharda kış uykusunun başlamasından kısa bir süre sonra çiftleşmeye başlarlar. Hazırda bekletme yılanların yemeyi reddetmesiyle işaretlenmiştir. Genelde erkekler ilk önce canlı yemleri reddetmeye başlar bazen Ağustos a kadar erken ama genellikle Ekim ayında dişiler ise Kasım veya Aralık aylarında beslenmeyi bırakma eğiliminde. Bunu başarmak için genellikle soğutma gerekir ancak bi yılan önceden soğutmadan art arda üç hafta boyunca kendi isteğiyle yiyeceklerini reddederse hobicinin kabı soğutması gerekir. Bu erkeğin çok fazla vücut ağırlığı kaybetmesini önlemek için yapılır daha yüksek sıcaklıklar yılanın metabolizmasını hızlandırır buyüzden onu beslemiyorsa artırmak için hiçbir şey eklenmeden vücut ağırlığı düşecek. Ancak yılan art arda üç hafta boyunca yemeyi reddedene kadar kabı soğutmayıln. Kabı çok erken soğutursanız, yılanınız son avını gerektiği gibi sindiremeyebilir

• Umarım sizlere güzel bir rehber hazırlayabilmişimdir. Bana yardımcı olan @tarantulagunlugutr ve @itsReal e çok teşekkür ederim herkese iyi hobiler dilerim.
 
Son düzenleme:
3

3582

Misafir
Misafir Üye
Ellerine sağlık çok güzel olmuş sen emeklerinin karşılığını alacaksın editörlük işte versinler baya makale yazdın emek veriyorsun ve rol için değil hobi için yapıyorsun sevdim seni keşke herkes senin gibi olsa
 

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
986
494
325
Ödüller
13
LV
4
 
üreme kısmınız sadece ball piton için yazmışsınız heralde genel yılanlar diyor ama onu değiştirmeniz iyi olur
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt