Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Senegal Papağanı (Poicephalus Senegalus)

Faisoulfy

Yumurta
Emektar
Deneyimli Hobici
21 Ocak 2022
24
21
15
Ödüller
3
LV
2
 
download.jpg
Latince Adı : Poicephalus senegalus

Türkçe Adı : Senegal papağanı

Boy : Bu papağan türü yaklaşık olarak 25 cm'dir.

Bulunduğu Bölge : Orta Batı Afrika'nın ormanlık bölgelerinde yaşayan Senegal papağanı kısa kuyruk, büyük baş ve büyük gagaya sahiptir.

Irk/Tür : Senegal papağanı (Poicephalus senegalus), papağangiller (Psittacidae) familyasından kafa, boyun ve gırtlağı ve yanakları gri renkli bir papağan türü.
istockphoto-1027002274-612x612.jpg
Beslenme : Senegal’ler tıpkı diğer papağan türleri gibi doğal yaşam alanlarında bulunan tohumları, sebze ve meyveleri tüketirler.Kafeste beslendiklerinde bu türlere küçük hububat ürünleri vermek mümkündür.Kabuklu yemişleri kolay parçalayabildikleri için tüketebilirler. Örneğin yer fıstığını çok severler.Besin kaynakları fazlasıyla geniştir. Ancak Senegal’ler de diğer türleri gibi her besinin tazesini severler.Ancak her şeyden azar azar yerler. Dolayısıyla Senegal’in günlük yemek listesi biraz kalabalık olabilir.
Öte yandan her Senegal için sevilen yiyecekler çeşitlilik gösterebilir, bu zamanla ve sahibinin takibiyle anlaşılabilir.


Yaşam Alanları : Güney Amerika bölgesi diye geçer. Güneydoğu Kolombiya üzerinden Brezilya ve Guyana‘ya doğru dağılmışlardır. Doğal ortamda kuluçka dönemi dışında ki zamanlarda yüksek ağaç tepelerinde yaklaşık 30 çiftten oluşan küçük gruplar halinde yaşarlar. Zaten tüm ihtiyaçlarını da oradan giderirler. Ağaç tepelerinde yemişler, meyveler ve tohumlar ile beslenir. Tehlike anında ise güçlü sesleri vardır. Bununla sürünün diğer elemanlarına alarm verirler. Çok ürkektirler. En ufak bir tehlikede bu yüksek ve tiz sesleri ile bağırarak kaçarlar. Yuvaları yüksek ağaç kovuklarında yapılıdır.

Üreme/Çiftleşme/Kuluçka : Cinsiyetlerini kesin olarak belirlemek için özel bir test veya DNA testi şarttır. Uzman kişiler için göğüsteki turuncu tüyler dişi ve erkeklerde farklılık gösterir ve buradan bir tahmin yapılabilir. Kuluçka süresi 26-28 gündür. Kuluçka için karanlık bir köşeye yerleştirilmiş ve oldukça derin bir folluk ideal seçimdir. Yavruların tüylenmesi yaklaşık 85 gün sonra olur.
Senegal-Papagani-Ozellikleri-Nelerdir-e9a4.jpg
Evcilleştirme : Normal Papağanlar Gibi Evcilleştirilmesi Kolay Bir Türdür.

Renk/Konuşma : Ana renkleri yeşil olan bu papağan cinsinde, diğer renkler olan siyah, sarımsı,beyaz, eflatun ve yeşil-siyah birbirinden net hatlarla ayrılırlar. Dişi ve erkek ayrımı çıplak gözle çok zor yapılır. Göğüs tüyleri dişi ve erkekte farklı ise de, güvenilir bir yöntem değildir. Gagaları siyah-gri tondadır. Göz renkleri kırmızımsı bir tondadır ve ayakları gri renktedir. Göz etraflarında beyaz bir çerçeve(göz halkası) vardır. Genç kuşları erişkinlerden ayıran en belirgin özellik karın bölgesindeki tüylerin beyazdan çok sarımsı bir tonda olmasıdır. Konuşma konusunda büyük papağanlar kadar iyi olmasa da taklit yetenekleri iyi olduğu için konuşabilirler. Oldukça sevgi dolu ve eğlenceyi seven bir karaktere sahipler.

Yaşama Süreleri : Ortalama Yaşam Süreleri 25 yıldır.

Bilinmeyenler : (-)
img-20211103-165949.jpg
Genel Bilgiler : Senegal papağanlarının kafa, gırtlak, boyun ve yanak bölgeleri gri renktedir. Sırt kısımları ve üst bölgesi yeşil renklerinden oluşmaktadır. Göğüs bölgeleri, göğüs yanları ve karın kısımlarının ise portakal sarısı bir tonu vardır. Kanat altı kısımlarını sarı renkler oluşturur. Gagalarının renk tonu ise siyah/gri tonlarından oluşmaktadır. Senegal papağanlarının yetişkin olanlarının göz rengi saman sarısı tonlarındadır. Dişi ve erkekleri aynı renk tonlarında görülmektedir. Senegal papağanlarının tüyleri canlı ve renk tonları ise oldukça büyüleyicidir. Yetişkinliğe gelmiş olan papağanların boyu ortalama olarak 25cm kadardır. Vücut ağırlıkları ise 130 – 160 gram arasında değişiklik göstermektedir. Orta boy papağan grubu arasında yer alırlar. Senegal papağanları karakter yapısı olarak sessiz, sevecen, sadık ve eğlenceli bir yapıya sahiplerdir. Diğer konuşkan olan papağan türlerine göre Senegal papağanları daha sessiz bir yapıya sahiptir. Konuşma becerileri çok iyi değildir ama belli ve birkaç kelime öğrenebilmektedirler. Islık çalabilirler. Gün içerisinde sizi gözlemleyip hareketlerinizi taklit edip sizi oldukça şaşırtabilirler. Bu konuda oldukça iyilerdir. Tiz tonda ses çıkartabilirler. Senegal papağanını kalabalık bir evde bakıyorsanız muhtemelen sadece bir kişiye karşı daha çok bağlanacaktır. Bunun sebebi ise tek kişilere bağlanma özelliğinden ve oldukça sadık bir yapıya sahip olmasından kaynaklıdır. Senegal papağanları ev içerisinde beslenmeye uygun ve ortama uyumlu olabilen hayvanlardır. Çabuk yoruldukları için günde ortalama olarak 12 – 14 saat uyuyabilmektedirler. Senegal papağanlarının yaşam süreleri 25 – 30 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu süre bakımları iyi olduğundan ve sevildiklerinde uzamaktadır.

KAYNAKÇA:

https://papaganlar.org/senegal-papagani/https://tr.wikipedia.org/wiki/Senegal_papağanı
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt