Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tetramorium un kurdum yok inek, koyun veya tavuk eti verebilirmiyim

Madara_Uchiha

Yumurta
20 Haz 2024
3
0
5
LV
0

Yeni birtane kıraliçe buldum un kurdum yok inek koyun veya tavuk eti veremessem büyük ihtimalle doğaya salarım

Erastes

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,956
1,857
475
Ödüller
19
LV
5

Tetramoriumlar yem konusunda seçici değildir ekmek kırıntısı versen gene yerler..

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Yeni birtane kıraliçe buldum un kurdum yok inek koyun veya tavuk eti veremessem büyük ihtimalle doğaya salarım
Tetramorium tohumda yer ette yer kurtsuz besleyebilirsin fakat protein açısından un kurdu daha iyi olacaktır kafasını ezip verebilirsin alınca

Ares

Süper Majör
Deneyimli Hobici
8 May 2022
273
156
140
Ödüller
4
LV
2

Tetramorium tohumda yer ette yer kurtsuz besleyebilirsin fakat protein açısından un kurdu daha iyi olacaktır kafasını ezip verebilirsin alınca
Protein açısından un kurdu rezalet derecede kötü. Et mite çeker. "Tohumda yer"kısmını biraz daha açarak söylemeniz daha iyi olacaktır. Hasatçı bir cins değil çünkü.

Karınca_kolonim

Asker
Emektar
2 Eki 2022
394
168
185
Ödüller
5
LV
2

Protein açısından un kurdu rezalet derecede kötü. Et mite çeker. "Tohumda yer"kısmını biraz daha açarak söylemeniz daha iyi olacaktır. Hasatçı bir cins değil çünkü.
Bildiğim kadarıyla tetramorium yarı hasatci tür olarak geçiyor . Evet messor gibi tohum ile beslenmesi uygun değil ama tuzsuz kuruyemislerin çoğunu tetramoriumlar severek tüketiyor . Ekstra olarak polen gibi gıdalar da denenebilir .

Ares

Süper Majör
Deneyimli Hobici
8 May 2022
273
156
140
Ödüller
4
LV
2

Bildiğim kadarıyla tetramorium yarı hasatci tür olarak geçiyor . Evet messor gibi tohum ile beslenmesi uygun değil ama tuzsuz kuruyemislerin çoğunu tetramoriumlar severek tüketiyor . Ekstra olarak polen gibi gıdalar da denenebilir .
Ben farklı bir şey söylemedim. Ek olarak yarı hasatçı diye bir tabir bulunmamakta. Bu tamamıyla biz Türk hobicilerin söylediği bir şey. Tetramorium zaten besin ayırt eden bir cins olmadığı için direkt olarak yarı hasatçı damgasını yapıştırmış bulunmaktayız.

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Bildiğim kadarı ile tetramoriumlar az da olsa hasatçıdırlar benim tetralar tohum yiyordu. Ve çoğunlukla un kurdu kullanıyorum protein açısından hiç mite ile karşılaşmadım eğerki düzgün besleme ve temizlik yapılırsa hiçbir sıkıntı olmaz. Yinede yanlış bilgi yayıyorsam özür dilerim

Ares

Süper Majör
Deneyimli Hobici
8 May 2022
273
156
140
Ödüller
4
LV
2

Bildiğim kadarı ile tetramoriumlar az da olsa hasatçıdırlar benim tetralar tohum yiyordu. Ve çoğunlukla un kurdu kullanıyorum protein açısından hiç mite ile karşılaşmadım eğerki düzgün besleme ve temizlik yapılırsa hiçbir sıkıntı olmaz. Yinede yanlış bilgi yayıyorsam özür dilerim
Az da olsa hasatçılar değil direkt olarak Hasatçı değiller. Hasatçı karıncalar ayrı bir şeydir. Tetramoriumlar her türlü yiyeceği yedikleri için dediğim gibi yarı hasatçı olarak isimlendiriliyor hobiciler tarafından. Un kurdu mite yapar demedim ayrıca, et mite çeker dedim. Ek olarak protein açısından başka bir canlı yem kullanmanızı tavsiye ederim çünkü un kurdu yağ deposudur.
Hasatçı karıncalar ile ilgili bilgi edinmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz;

exoticanimalstr

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
824
627
503
Ödüller
10
LV
4

Az da olsa hasatçılar değil direkt olarak Hasatçı değiller. Hasatçı karıncalar ayrı bir şeydir. Tetramoriumlar her türlü yiyeceği yedikleri için dediğim gibi yarı hasatçı olarak isimlendiriliyor hobiciler tarafından. Un kurdu mite yapar demedim ayrıca, et mite çeker dedim. Ek olarak protein açısından başka bir canlı yem kullanmanızı tavsiye ederim çünkü un kurdu yağ deposudur.
Hasatçı karıncalar ile ilgili bilgi edinmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz;
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler karıncalar hakkında çok bilgim olmadığından dolayı bir yanlış anlaşılma oldu iyi hobiler dilerim

Users who are viewing this thread

Üst Alt