| Benzer konular | Forum | Tarih | |||
|---|---|---|---|---|---|
|
|
messor cinsi kraliçemin türü nedir? | Tür / Cins Sorgulama | 0 | 532 | |
|
|
Messor Kraliçem Yumurtlamıyor | Karıncalar | 3 | 1K | |
|
|
Kraliçem öldü messorlara kraliçe ekleme | Karıncalar | 9 | 2K | |
|
|
Messor Kraliçemde Mite Şüphesi | Karıncalar | 9 | 2K | |
| B | Messor Structor kraliçem öldü(kraliçesiz işçiler) Acil | Karıncalar | 3 | 2K |
Kraliçeyi peteğin üstüne aldım altına bir taban koyup tüpün içerisinde yarısına kadar su vardı ve tüpün etrafını karton ile coverladım. Bir iki kez kontrol ettiğim oldu bugün hiç etmemiştim. Etmekte istemedim ama bi bakasım geldi ve hareketsiz bir şekilde duruyorduKasım ayında uçmuş bir Messor kraliçesi genellikle kış dönemine girmeye hazırlanır ve metabolizması bu sürece uyum sağlar. Onu aniden sıcak bir ortama almak, doğal dengesini bozmuş ve strese sokmuş olabilir. Ani sıcaklık değişimleri, kraliçeler için ölümcül olabilir. Karıncaların hayatta kalması için sadece sıcaklık değil, uygun nem oranı da önemlidir. Yetersiz nem, kraliçenin dehidrasyona uğramasına yol açabilir. Fazla ışık, sık rahatsız edilme veya uygun olmayan bir ortam, kraliçenin strese girerek ölümüne neden olabilir. Çok fazla sebebi olabilir..
Anladım. Yani ölmüşmüdür yoksa strese girip ölü taklidi mi yapıyordurBahsettiğim gibi ani sıcaklık değişiminden olduğunu düşünüyorum. Petek üzerinde sürekli yüksek ısıya maruz bırakmamalısın, aşamalı ve yavaşça sıcaklık değişimi yapmalısın
1 saat önce pencerenin mermerine koydum içeriye. Yine karanlıkta bıraktım sabah yekrar bir kontrol edeceğim.Antenlerini bir süre izleyebilirsin yaşıyorsa hareket ettirecektir. Thanatosis, ölü taklidi yapma davranışı karıncalarda var mı emin değilim. Yaptığını söyleyenler var ama ben deneyimlemedim. Bilgisi olan varsa ben de öğrenmek isteri
Tüp petek ile temas ediyor muydu?Kraliçeyi peteğin üstüne aldım altına bir taban koyup tüpün içerisinde yarısına kadar su vardı ve tüpün etrafını karton ile coverladım. Bir iki kez kontrol ettiğim oldu bugün hiç etmemiştim. Etmekte istemedim ama bi bakasım geldi ve hareketsiz bir şekilde duruyordu
bir gün boyunca temas halindeydi daha sonra yaklaşık bir 10mm kaldırdımYan şekilde yatıyorsa ölmüştür, şimdiye kadar yaşayan hiçbir kraliçemde ölü taklidi gözlemlemedim. Zaten ölü taklidi yapabilseler bile tüpün içinde kraliçe için tehlike teşkil edecek bir şey olmadıkça ölü taklidi yapmamalı.
Tüp petek ile temas ediyor muydu?
Hocam yüksek ısı yüzünden ölmüş olabilir.bir gün boyunca temas halindeydi daha sonra yaklaşık bir 10mm kaldırdım
Ben yaşadım. Türünü ve cinsini bilmediğim bir kolonim vardı 7 işçilik. Yeni tüpe aktarmak için ışık yutuyordum. Birkaç işçi yeni tüpe geldi baktı vs. Kraliçe hareket etmemeye başladı. 15 dk sonra kontrole geldiğim kraliçe suyun ordaki pamukta yan yatmış bir şekilde hareketsiz duruyordu. ( yaklaşık 5 dk gözlem ledim hiçbir hareket olmadı) Tüm işçiler etrafına toplanmıştı. Kraliçeyi ışıktan alıp karanlık bir ortama koyduğumda düzeldi. Ben böyle bir şey yaşadım.Antenlerini bir süre izleyebilirsin yaşıyorsa hareket ettirecektir. Thanatosis, ölü taklidi yapma davranışı karıncalarda var mı emin değilim. Yaptığını söyleyenler var ama ben deneyimlemedim. Bilgisi olan varsa ben de öğrenmek isterim
|